Cfp 2024

Eind vorig jaar zijn als het goed is de nieuwe cfp waarden ingevoerd of ingelezen.

Stel je hebt een mengopdracht van vorig jaar en die wordt nog tot maart 2024 gebruikt. Dat betekend dat voor de orders die met die mengopdracht gemaakt worden nog de 2023 gegevens gebruikt worden.
Om ervoor te zorgen dat alle huidige gegevens in microfas terecht komen zullen de etiketten nog een keer doorgezet moeten worden.

Het doorzetten naar Microfas in Micromix 2 doe je als volgt:

1) Zet de standaard printer op offline of haal de standaard lade uit de printer.

2) Maak een blok recepten die je wilt doorzetten of desnoods alle recepten in het blok zetten.

3) Ga naar productie – etiket en klik op de knop blok, kies het gewenst blok en klik op sluiten. Wacht tot je de recepten ziet staan. Duurt eventjes.

4) Klik op de printer knop. Het printer formulier verschijnt en klik op start en vervolgens sluiten. Micromix gaat printen.

5) kom niet meer aan je pc tot micromix klaar is! Dit duurt eventjes.

6) Als micromix klaar is kun je de openstaande formulieren sluiten. Micromix gaat het exportbestand importeren in microfas.

7) Controleer of er iets in microfas staat.

8) Maak de afdruktaaklijst leeg en druk de lade weer terug of zet de printer weer op online.

Het doorzetten naar Microfas in Micromix 3 doe je als volgt:

1) Ga naar produceren – etiketten en kies met het filter knopje een blok recepten en klik op de knopt etiketteren.

2) Klik op de knop turbo om de mengopdracht en het etiket door te zetten naar microfas.

3) Gebruikt u geen automatische doorzetting, ga dan naar productie – fabriek export en klik daar op exporteren.

Tip:
Sinds 2020 is het mogelijk om voor het berekenen af te wijken van de gemiddelde (default) Carbon Footprint van sojaschroot.
Het betreft de mogelijkheid om de sojaschroot in te rekenen naar herkomst per continent.
In de gehele zuivelketen wordt RTRS-gecertificeerde soja gebruikt, RTRS-certificaten kunnen maximaal 14 jaar ontbossingsvrije sojateelt garanderen. Volgens de Feed PEFCR standaard is het mogelijk om Land Use Change (LUC) van de totale Carbon Footprint af te halen wanneer gegarandeerd kan worden dat percelen waarop soja geteeld wordt minimaal 20 jaar ontbossingsvrij zijn. Aangezien dat nog niet in zijn algemeenheid gegarandeerd kan worden, kan dit nog niet toegepast worden. Er zijn leveranciers van sojaschroot die dat echter wel
kunnen aantonen, de sojaschroot is geteeld op percelen met een ontbossingsvrije garantie van minimaal 20 jaar. In dat geval dient de sojaleverancier de CFP van deze specifieke sojaschroot aan te geven, zodat u deze kunt gebruiken.