Nieuws

Laag Btw-tarief van 6% naar 9%

Op onze site vind u de uitleg over het veranderen van het lage btw tarief van 6% naar 9%.

Kringloopwijzer 2019

De extra gehalten(EF Snijmais en CO2) moeten per 01-01-2019 worden meegestuurd in het edi-xml leveringsbericht.

Met alle afnemers die de module edi-xml leveringsbericht hebben wordt er een afspraak gemaakt voor een update.

In Microfas komen er bij invoeren/wijzigen mineralen extra kolommen bij om deze nieuwe gehalten te kunnen invoeren. Ons advies in deze is, dat alle gehalten in g/kg worden ingevoerd. Sommige van u zijn gewend om bijv. de N in % in te geven.

Degene die het edi-xml factuurbericht inlezen t.b.v. het dagboek inkoop hebben straks het probleem dat de gehalten N, P205,DS en VEM wel automatisch kunnen worden ingelezen, maar de nieuwe gehalten niet. Deze nieuwe gehalten zitten namelijk ‘nog’ niet in het edi-xml factuurbericht. Deze moeten dan handmatig worden ingevoerd.

Degene met een koppeling tussen Micromix en Microfas/Optimad krijgen een update van Micromix om de extra gehalten vanuit Micromix te kunnen exporteren.

In Micromix kunnen de gehalten van de nieuwe gegevens alvast als nutriënten in de matrix ingevoerd worden. De gehalten en hun waarden kunt u terug vinden in het rapport 065 18 bijlage 3 van Nevedi. Er hoeven geen nutriënt-eisen aan deze gehalten gesteld te worden om de gegevens te kunnen exporteren.

RBS koppeling Eurofins

Omdat Eurofins per 01-01-19 stopt met het aanleveren van GAR-bestanden hebben wij een service gemaakt die deze functie overneemt. Uw analysegegevens worden door Eurofins op onze server gezet. Wij kunnen daarna de missende analysegegevens berekenen. Op uw server of pc komt een service welke op gezette tijden de analysegegevens op kan halen. Hierdoor beschikt u altijd over de meest recente analysegegevens.

Mijnvoer koppeling

Met deze module kan via het xml bestand wat met de bestelling wordt meegestuurd vanuit Mijnvoer automatisch een order worden aangemaakt. Mijnvoer artikelen worden gekoppeld aan een vertaaltabel met de eigen artikelen of er wordt een nieuw artikel aangemaakt. Hetzelfde geldt voor de afnemer (afleveradres/factuuradres).

Op deze order wordt ook een extra artikel opgenomen als credit met het voorgeschoten bedrag die de afnemer al heeft betaald. Op het moment dat de order wordt doorgezet ontstaat er een verschil, omdat de afgeleverde hoeveelheden anders zijn geworden. Dit verschil komt tot uiting als totaalbedrag op de factuur. Dit verschil kan dan als betalingsmutatie en/of incasso verder worden verwerkt.

Koerhuis Automatisering b.v. vergroot de bereikbaarheid.

Als u met ons nieuwe 085-1303413 nummers belt en optie 1 kiest krijgt u een medewerkers van ons aan de telefoon.
We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 en 17:30.

Koerhuis Automatisering b.v. organiseert “Open dagen 2018”

Hierbij nodigen wij u uit op onze open dagen.

Donderdag 12 en vrijdag 13 april.
Tijd: 14.00 – 18.00 uur.

Locatie:
Restaurant ‘Het Koetshuis’
Panoramaweg 23a
6721MK BENNEKOM

Tijdens deze open dagen kunnen wij u in een persoonlijk gesprek informeren omtrent al onze programma’s.
Hierbij nodigen wij u van harte uit:

Gerard Hoppen
Eddy Setz
Erik van Engelen
Niek Aasman
Marcel Blokker
Evert Jan Koerhuis

Aanmelden kan via dit formulier of stuur een e-mail naar: niek@koerhuis.nl
U kunt ook bellen naar 0528-361548

Wilt u s.v.p. voor 9 april reageren.
In afwachting van uw reactie verblijven wij,

hoogachtend,
Koerhuis Automatisering b.v.

Het digitaal archief.

Voor de gebruikers van onze programma’s heeft Koerhuis Automatisering b.v. Microdocs ontwikkeld. Microdocs is het digitaal document volg- en archiveer systeem voor uw bedrijf.
In dit archief kunt u alle documenten en/of e-mails die rondgaan binnen uw bedrijf opslaan.

De documenten worden opgeslagen in één centrale database. Het grote voordeel hiervan is dat u met één zoekopdracht meteen het juiste document kunt vinden om te openen, te bewerken of te verwerken. Daarnaast zorgt Microdocs voor de beveiliging van uw documenten. Middels gebruikersgroepen en documentgroepen kunnen rechten aan de documenten worden toegekend. Documenten kunnen op basis van tekstherkenning automatisch opgeslagen en verwerkt worden.

In Microdocs kunt u documenten(doc/docx, xls/xlsx), afbeeldingen(png, jpg, bmp), pdf’s(facturen/offertes/overzichten), e-mails, url’s en txt bestanden opslaan, bekijken of bewerken. De bestanden kunnen worden opgeslagen met bijzondere kenmerken zoals een factuurdatum, factuurnummer of klantnummer zodat ook op deze kenmerken kan worden gezocht. Aan de documenten kan een status worden gekoppeld zodat elke gebruiker kan zien of bijvoorbeeld een factuur goedgekeurd of verwerkt is.
Microdocs kan worden gekoppeld met het relatiebestand van uw Microfas administratie zodat u alle documenten van deze relaties snel vinden kunt. Deze bestanden zijn ook in Microfas op te vragen.

Nieuw in Microdocs

In Microdocs is het nu mogelijk om de inkoop-facturen digitaal te verwerken. Dit houdt in:
In het dagboekprogramma kan tijdens het inboeken​ de inkoop-factuur ​op het scherm getoond worden. Er kunnen gegevens vanuit Microdocs worden overgenomen in een boekstuk. Voorbeelden daarvan zijn de leverancier en het factuurnummer. Er wordt na het verwerken van de boekstukken in Microdocs een relatie vastgelegd tussen ​de inkoop-factur​en en het boekstuk. In het onderdeel ​betalingsverkeer ​bij B​etaal-batch bank​ is het mogelijk om snel inzicht ​te krijgen door de desbetreffende factuur op het scherm te tonen​. In het onderdeel financieel overzicht leveranciers is het mogelijk om de inkoop-factuur op te vragen en deze op het scherm te tonen.​

Heeft u interesse in Microdocs of wilt u meer informatie neem dan contact op met Gerard Hoppen. Het telefoonnummer van Gerard is 0546-576379 of stuur een mail naar gerard.hoppen@koerhuis.nl.

Het inlezen van analysegegevens van BLGG/Eurofins.

In RBS moet het één en ander aangepast worden wat betreft het inlezen van analyses van BLGG/Eurofins. Op dit moment krijgt u GAR-bestanden, al dan niet met een pdf, aangeleverd door Eurofins. Zij willen hier volgend jaar mee gaan stoppen. Wij gaan hiervoor een service bouwen om deze datavoorziening voort te zetten. Eurofins gaat ons de analyse gegevens leveren, wij berekenen alle missende nutriënten en ontsluiten het via een module in RBS en support.koerhuis.nl. Deze service zorgt ervoor dat er minder problemen zullen zijn met het invoeren en berekenen van analysegevens. U krijgt van ons een email als er nieuwe analysegegevens bekend zijn. Daarna kunt u de gegevens binnenhalen in RBS.
De module in RBS kost voor producerende bedrijven € 750,- en voor wederverkopers € 500,- Het onderhoud is voor alle gebruikers € 300,- per jaar.

Heeft u interesse in het inlezen van deze analyses of wilt u meer informatie neem dan contact op met Erik van Engelen. Het telefoonnummer van Erik is 0411-688282 of stuur een mail naar erik@koerhuis.nl.

Koerhuis Automatisering b.v. organiseert “Open dagen 2017”

Hierbij nodigen wij u uit op onze open dagen.

Donderdag 6 en vrijdag 7 april.
Tijd: 14.00 – 18.00 uur.

Locatie:
Restaurant ‘Het Koetshuis’
Panoramaweg 23a
6721MK BENNEKOM

Tijdens deze open dagen kunnen wij u in een persoonlijk gesprek informeren omtrent al onze programma’s.
Hierbij nodigen wij u van harte uit:

Gerard Hoppen
Eddy Setz
Erik van Engelen
Niek Aasman
Marcel Blokker
Evert Jan Koerhuis

Aanmelden kan via dit formulier of stuur een e-mail naar: niek@koerhuis.nl
U kunt ook bellen naar 0528-361548

Wilt u s.v.p. voor 3 april reageren.
In afwachting van uw reactie verblijven wij,

hoogachtend,
Koerhuis Automatisering b.v.

 

Koerhuis Automatisering b.v. organiseert “Open dagen 2016”

Hierbij nodigen wij u uit op onze open dagen.

Donderdag 7 en vrijdag 8 april.
Tijd: 14.00 – 18.00 uur.

Locatie:
Restaurant ‘Het Koetshuis’
Panoramaweg 23a
6721MK BENNEKOM

Tijdens deze open dagen kunnen wij u in een persoonlijk gesprek informeren omtrent al onze programma’s.
Hierbij nodigen wij u van harte uit:

Gerard Hoppen
Eddy Setz
Erik van Engelen
Niek Aasman
Marcel Blokker
Evert Jan Koerhuis

U kunt dit formulier invullen, of u kunt ons e-mailen naar: info@koerhuis.nl
Wilt u in de e-mail het volgende aangeven?

– Uw NAW-gegevens
– Welke dag u wenst te komen
– Het aantal deelnemers
– De verwachte aankomsttijd

U kunt ons natuurlijk ook bellen, of de antwoordkaart die u binnenkort krijgt invullen en opsturen. Wilt u s.v.p. voor 6 april reageren.
In afwachting van uw reactie verblijven wij,

hoogachtend, Koerhuis Automatisering b.v.

 

Koerhuis Automatisering b.v. komt met de webwinkel.

Voor de gebruikers van ons Microfas-administratieprogramma heeft Koerhuis Automatisering b.v. een webwinkel ontwikkeld. Wij hebben dat mede gedaan omdat we op deze wijze willen voorkomen, dat wij allerlei ingewikkelde koppelingen moeten gaan schrijven met programma’s van derden. Zo heeft u alles bij één leverancier en tegen een zeer gering onderhoudsbedrag.

Via een koppeling met Microfas kunnen de verschillende artikelen en prijzen naar de webwinkel worden ge-upload (= daar naar toe gekopieerd). De artikelen kunnen worden voorzien van een afbeelding en een begeleidende tekst, welke dan in de webwinkel worden getoond. In de webwinkel kunnen uw klanten de artikelen zoeken op artikelgroepindeling of op naam. De webwinkel kan opgemaakt worden met de logo’s en kleurstelling zoals u nu ook al hanteert.

Bestellingen in de webwinkel kunnen via het Ideal betaalsysteem worden afgerekend en direct worden doorgestuurd naar Microfas. De webwinkel zal worden gehost (= technisch onderhouden) door Koerhuis Automatisering b.v., m.a.w. u hoeft hier niet zelf voor te zorgen. De webwinkel kan via een button (= knop) op uw eigen bestaande website worden benaderd.

U kunt een voorbeeld van onze webwinkel zien op: https://www.koerhuis.nl/webwinkel

Heeft u interesse in de Koerhuis Webwinkel neem dan contact op met Eddy Setz of Gerard Hoppen.
Heeft u interesse dan kunt u ons bellen:  0528-361548, maar u kunt ook dit formulier invullen en dan zal een van onze medewerkers contact met u opnemen.

Koerhuis Automatisering b.v. komt met de module gecertificeerde grondstoffen.

Met de module gecertificeerde grondstoffen is het mogelijk om het grondstofverbruik op afnemer- en/of op artikelgroep niveau te berekenen. Daarnaast kunt u dan i.p.v. de huidige 4 nutriënten 20 nutriënten vanuit Micromix naar Microfas sturen. In Micromix kunt u per grondstof/per diergroep een toeslag meegeven, dit omdat de certificaten voor bijv. rundvee duurder zijn dan voor bijv. varkens. Heeft u interesse dan kunt u ons bellen:  0528-361548, maar u kunt ook met dit formulier contact opnemen.

 

Koerhuis Automatisering b.v. in item van Ondernemend Nederland

Evert-jan is gevraagd om een item voor Ondernemend Nederland op te nemen. Wij vinden het een geslaagde reportage.

Klik hier om te kijken.

Koerhuis Automatisering b.v. is versterkt

Met ingang van 1 februari 2014 is Marcel Blokker bij ons in dienst getreden. Marcel is aangenomen als programmeur en systeemanalist om ons te ondersteunen in de omschakeling van onze programma’s naar de .Net versie. Daarnaast is het de bedoeling, dat Marcel zich gaat specialiseren in de huidige versie van ons Micromix-optimalisatieprogramma om t.z.t. de nodige taken van Evert Jan Koerhuis te kunnen overnemen.

Koerhuis Automatisering b.v. heeft nieuwe app

Om het plaatsten van bestellingen eenvoudiger te maken hebben we destijds het internetbestellen geïntroduceerd. Om het gemak nog verder te vergroten hebben we nu ook een mobiele bestel-app gemaakt. Hiermee kunnen via de telefoon bestellingen worden geplaatst. Bijna alle mogelijkheden van het internetbestellen zitten ook in de app. U kunt als bedrijf de kleurstelling en het logo zelf kiezen, zodat uw klanten zich direct thuis voelen. De app is verkrijgbaar voor Android en iOS. U kunt een demo versie installeren en fictieve bestellingen plaatsen. Ga naar Google Play of de Apple app-store en installeer de Microfas app.

U kunt inloggen als gebruiker 099900149 met wachtwoord demo. Prettige bestelling gewenst.

Koerhuis Automatisering b.v. brengt nieuwe module uit

Met deze Microfas-module kunt u van gefactureerde orders een EDI-Leveringsbericht maken. Deze leveringsbericht-bestanden worden op de Koerhuis internet server gezet. De leveringsbericht-bestanden kunnen worden opgehaald en vervolgens gebruikt worden in programma’s van derden. Op dit moment is er een koppeling met Crv-Mineraal mogelijk.

Prijs 950 Euro

Koerhuis Automatisering b.v. heeft een aanpassing voor minas rundvee

Geachte relatie,

Als het goed is heeft u van de Dienst Regelingen een brief gehad over een wijziging in het aanleveren van de minas gegevens. Het is per 01-01-2014 verplicht om de mineraal gehalten van rundvee voeders bij te houden voor de Dienst Regelingen. Dit i.v.m. het zogenaamde voerspoor. Om deze gegevens per01-02-2015 te kunnen aanleveren moet u de volgende handelingen verrichten in Microfas.

In het onderdeel: Artikelen, Diergroepen minas
de bestaande groep Rundvee opzoeken.
U moet de code van deze groep (BH) veranderen in 55.
De omschrijving moet worden: Rundvee melk.
De optie minas is: Niet afdrukken.
U moet 1 diergroep toevoegen.
De code van deze groep moet zijn (BH): 56
De omschrijving moet zijn: Rundvee vlees
De optie minas moet zijn: Niet afdrukken

In het onderdeel: Artikelen, gegevens
De artikelen nalopen omdat ze eventueel in de andere groep moeten worden geplaatst. Bijvoorbeeld: Rundvee vlees (56)

De mineraalgehalten van deze artikelen gaan bijhouden per 01-01-2014

Na februari 2014 als u de gegevens heeft aangeleverd over 2013.

In het onderdeel: Artikelen, Diergroepen minas
Verandert u bij de groep Rundvee melk en Rundvee vlees de optie minas in: Diervoeders in bijlage. Hierdoor worden ze per 01-02-2015 ook daadwerkelijk meegestuurd

Mvgr,
Eddy en Gerard

Koerhuis Automatisering b.v. informeert over voortgang sepa

Koerhuis Automatisering b.v. heeft al een aantal relaties overgezet naar Sepa. Vooral met de zakelijke variant zien wij dat er nog al wat problemen zijn. Deze problemen worden vaak veroorzaakt doordat de debiteur in zijn systeem de incassomachtiging niet goed heeft vastgelegd.
Bij de standaardincasso zien wij dat de overgang over het algemeen soepel verloopt.
Wel moet er rekening mee worden gehouden dat de “first incasso” 6 werkdagen voor de daadwerkelijke incassodatum moet worden aangeleverd. Wij willen u er ook nogmaals op attenderen dat u bij uw bank een nieuw incasso contract dient af te sluiten.

Verder willen wij u nogmaals wijzen op de aandachtspunten voor Sepa.

Koerhuis automatisering b.v. in het rabobank magazine

Klik op het plaatje om de tekst te kunnen lezen.

Koerhuis1 Koerhuis2

Koerhuis automatisering b.v. organiseert Studie dagen 2013

De studiedagen zijn goed verlopen. Er heerste een gemoedelijke en informele sfeer. In totaal hebben “ verspreid over de 3 dagen “ 106 relaties de studiedagen bezocht. Wij hopen dat de studiedagen aan de verwachtingen hebben voldaan. Mochten er naar aanleiding van de studiedagen nog vragen zijn, dan horen wij die graag van u.

Koerhuis Automatisering b.v. informeert over de aandachtspunten SEPA

Automatisch omnummeren bankrekeningen

Uw banknummers kunnen automatisch worden omgezet naar IBAN-nummers  via www.ibanservice.nl. Hiervoor heeft u de module omzetten banknummers nodig. Deze kost 300 Euro.

Incassant ID

U  moet zelf een incassant-id aanvragen bij uw bank. Dit incassant-id kunt u ook voor de andere banken gebruiken.

standaard incasso

U dient bij uw bank een nieuw incasso-contract af te sluiten. Dit kan een zakelijk contract, maar ook een standaard contract zijn. Indien u van beide incasso mogelijkheden gebruik wilt maken moet u per bank 2 contracten afsluiten.Voor de standaardincasso hoeft u geen nieuwe machtigingen met uw afnemer af te sluiten. Uw oude doorlopende machtigingen lopen gewoon door. U moet deze machtigingen wel vastleggen in Microfas. Bij de standaard-incasso wordt de storneringstermijn 56 dagen.

Zakelijke incasso

Het voordeel van een zakelijk contract t.o.v. een standaard-contract is dat uw klanten geen storneringsrecht meer hebben. Sommige banken, zoals bijvoorbeeld de SNS bank accepteren geen zakelijke incasso. Bovendien moeten ook uw klanten de zakelijke machtiging bij hun bank activeren. Als zij dat niet doen, kunt u bij hen niet incasseren. Verder kunnen uw zakelijke incasso klanten ook een limiet ingeven die u niet kunt zien. Indien u een hoger bedrag dan die limiet probeert te incasseren zal deze incasso-opdracht  worden geweigerd. De incassomachtigingen dient u in Microfas bij te houden.

Aanleveren incasso

Bij het aanleveren van de incasso’s zit er een verschil in de aanleverdagen. Bij een first incasso (de eerste keer dat u bij een klant op de nieuwe manier incasseert) moet u een aanlevertijd van 6 dagen aanhouden. Dit geldt voor zowel de zakelijke als de standaard incasso. Voor iedere vervolg-incasso geldt een aanlevertijd van 2 dagen. Bovendien moet u een first en een opvolgende incasso in aparte batches aanleveren. Het kan dus zijn dat u in het begin 5 incasso batches moet aanmaken waar u er tot nu toe slechts 1 hoefde aan te maken. Namelijk 2 batches voor standaard (1 first en 1 opvolgende) en 2 batches voor zakelijk (1 first en 1 opvolgende) en nog een clieop bestand voor de afnemers waarvan u nog geen IBAN -nummer heeft.

Update Microfas

U kunt pas met SEPA aan de slag als wij bij u langs geweest zijn en de nodige aanpassingen in Microfas hebben geinstalleerd. U hoeft hierover geen contact met ons op te nemen, wij nemen met u contact op om een afspraak te maken.

Koerhuis Automatisering b.v. in de Molenaar

image0image1image2