Kringloop update 2021

Er heeft een wijziging plaatsgevonden in de wijze waarop de Carbon Foodprint variabelen berekend moeten worden.
Het CFP getal is voor 2020 opgedeeld in 4 nieuwe CFP getallen. Echter is het niet de bedoeling om deze 4 gesplitst aan te leveren aan de KringloopWijzer, maar het volgens Nevedi de bedoeling om deze in micromix of handmatig bij elkaar op te tellen.

Voor 2021 moeten de CFP gehalten worden vernieuwd. U krijgt als u lid bent van Nevedi deze matrix/tabel toe gestuurd. Ben u geen lid dan verzoek ik u om contact op te nemen met Nevedi.
Voor de gegevens voor 2021 heb ik het mogelijk gemaakt om ze in te lezen. Hiervoor moet u wederom lid zijn van Nevedi. U moet hiervoor een koppeltabel invoeren in micromix. U kunt het bestand met de grondstoffen matrix bij mij opvragen. In dit bestand heb ik ook meteen de totaaltelling van het CFP getal opgenomen en hoeft u dus zelf niet deze optelling te doen.
 
Daarnaast is het mogelijk om met de herkomst van soja/sohahullen/mais op te werken. Let op, u moet hiervoor de herkomst kunnen aantonen! Waarschijnlijk wordt hier in 2022 wordt hier door GMP+ op gecontroleerd.
Om gebruik te maken van de herkomst van de grondstoffen die door Nevedi ingebracht zijn kunt u het beste de originele grondstof kopiëren en deze koppelen met de grondstoffen in de grondstoffenmatrix van Nevedi. Let op als u gebruik maakt van gecertificeerde soja, u de extra aangemaakte grondstof ook als artikel in de administratie aanmaakt! 
 
Voor het aanmaken van de koppeltabel en het inlezen van de grondstoffen matrix kunt u contact met mij opnemen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Niek Aasman
 
Telefoon: 085-1303413 | menu 1 | optie 4

Koerhuis Automatisering b.v. verplaatst zijn “Open dagen 2020”

In verband met de ontwikkelingen omtrent het coronavirus hebben wij besloten om de open dagen uit te stellen en te verplaatsen naar september dit jaar. Wij hopen u in september te mogen ontvangen. De exacte data worden later bekend gemaakt.

Hoogachtend,
Koerhuis Automatisering b.v.

Koerhuis Automatisering b.v. organiseert zijn “Open dagen 2020”

Hierbij nodigen wij u uit op onze “Open dagen”.

Donderdag 2 en vrijdag 3 april. Tijd: 14.00 – 17.00 uur.

Locatie:
Restaurant ‘Het Koetshuis’
Panoramaweg 23a
6721MK BENNEKOM

Tijdens deze “Open dagen” kunnen wij u in een persoonlijk gesprek informeren omtrent al onze programma’s.

Gerard Hoppen, Erik van Engelen, Eddy Setz, Niek Aasman, Simon Klok en Evert-jan Koerhuis

U kunt zich aanmelden met de aanmeldknop hieronder of stuur een email naar niek@koerhuis.nl.
U kunt ons ook bellen: 085-1303413 | menu 1 | optie 4

Wilt u s.v.p. voor 27 maart reageren. In afwachting van uw reactie verblijven wij,

Hoogachtend,
Koerhuis Automatisering b.v.


Koerhuis Automatisering b.v. krijgt versterking

Per september wordt ons team versterkt met Simone Klok. Simone zal zich in eerste instantie voornamelijk gaan bezig houden met de doorontwikkeling van het nieuwe  Microfas pakket.

Koerhuis Automatisering b.v. organiseert zijn “Open dagen 2019”

Hierbij nodigen wij u uit op onze “Open dagen”.

Donderdag 11 en vrijdag 12 april. Tijd: 14.00 – 17.00 uur.

Locatie:
Restaurant ‘Het Koetshuis’
Panoramaweg 23a
6721MK BENNEKOM

Tijdens deze “Open dagen” kunnen wij u in een persoonlijk gesprek informeren omtrent al onze programma’s. Hierbij nodigen wij u van harte uit:

Gerard Hoppen, Erik van Engelen, Eddy Setz, Niek Aasman, Marcel Blokker en Evert-jan Koerhuis

U kunt zich aanmelden met de aanmeldknop hieronder of stuur een email naar niek@koerhuis.nl.
U kunt ons ook bellen: 085-1303413 | menu 1 | optie 4

Wilt u s.v.p. voor 9 april reageren. In afwachting van uw reactie verblijven wij,

hoogachtend,
Koerhuis Automatisering b.v.

Laag Btw-tarief van 6% naar 9%

Op onze site vind u de uitleg over het veranderen van het lage btw tarief van 6% naar 9%.

Kringloopwijzer 2019

De extra gehalten(EF Snijmais en CO2) moeten per 01-01-2019 worden meegestuurd in het edi-xml leveringsbericht.

Met alle afnemers die de module edi-xml leveringsbericht hebben wordt er een afspraak gemaakt voor een update.

In Microfas komen er bij invoeren/wijzigen mineralen extra kolommen bij om deze nieuwe gehalten te kunnen invoeren. Ons advies in deze is, dat alle gehalten in g/kg worden ingevoerd. Sommige van u zijn gewend om bijv. de N in % in te geven.

Degene die het edi-xml factuurbericht inlezen t.b.v. het dagboek inkoop hebben straks het probleem dat de gehalten N, P205,DS en VEM wel automatisch kunnen worden ingelezen, maar de nieuwe gehalten niet. Deze nieuwe gehalten zitten namelijk ‘nog’ niet in het edi-xml factuurbericht. Deze moeten dan handmatig worden ingevoerd.

Degene met een koppeling tussen Micromix en Microfas/Optimad krijgen een update van Micromix om de extra gehalten vanuit Micromix te kunnen exporteren.

In Micromix kunnen de gehalten van de nieuwe gegevens alvast als nutriënten in de matrix ingevoerd worden. De gehalten en hun waarden kunt u terug vinden in het rapport 065 18 bijlage 3 van Nevedi. Er hoeven geen nutriënt-eisen aan deze gehalten gesteld te worden om de gegevens te kunnen exporteren.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met Gerard Hoppen.

 

RBS koppeling Eurofins

Omdat Eurofins per 01-01-19 stopt met het aanleveren van GAR-bestanden hebben wij een service gemaakt die deze functie overneemt. Uw analysegegevens worden door Eurofins op onze server gezet. Wij kunnen daarna de missende analysegegevens berekenen. Op uw server of pc komt een service welke op gezette tijden de analysegegevens op kan halen. Hierdoor beschikt u altijd over de meest recente analysegegevens.

Wilt u meer informatie neem dan contact op met Erik van Engelen.

 

Mijnvoer koppeling

Met deze module kan via het xml bestand wat met de bestelling wordt meegestuurd vanuit Mijnvoer automatisch een order worden aangemaakt. Mijnvoer artikelen worden gekoppeld aan een vertaaltabel met de eigen artikelen of er wordt een nieuw artikel aangemaakt. Hetzelfde geldt voor de afnemer (afleveradres/factuuradres).

Op deze order wordt ook een extra artikel opgenomen als credit met het voorgeschoten bedrag die de afnemer al heeft betaald. Op het moment dat de order wordt doorgezet ontstaat er een verschil, omdat de afgeleverde hoeveelheden anders zijn geworden. Dit verschil komt tot uiting als totaalbedrag op de factuur. Dit verschil kan dan als betalingsmutatie en/of incasso verder worden verwerkt.

Heeft u interesse de Mijnvoer koppeling of wilt u meer informatie neem dan contact op met Gerard Hoppen.

 

Het digitaal archief.

Voor de gebruikers van onze programma’s heeft Koerhuis Automatisering b.v. Microdocs ontwikkeld. Microdocs is het digitaal document volg- en archiveer systeem voor uw bedrijf.
In dit archief kunt u alle documenten en/of e-mails die rondgaan binnen uw bedrijf opslaan.

De documenten worden opgeslagen in één centrale database. Het grote voordeel hiervan is dat u met één zoekopdracht meteen het juiste document kunt vinden om te openen, te bewerken of te verwerken. Daarnaast zorgt Microdocs voor de beveiliging van uw documenten. Middels gebruikersgroepen en documentgroepen kunnen rechten aan de documenten worden toegekend. Documenten kunnen op basis van tekstherkenning automatisch opgeslagen en verwerkt worden.

In Microdocs kunt u documenten(doc/docx, xls/xlsx), afbeeldingen(png, jpg, bmp), pdf’s(facturen/offertes/overzichten), e-mails, url’s en txt bestanden opslaan, bekijken of bewerken. De bestanden kunnen worden opgeslagen met bijzondere kenmerken zoals een factuurdatum, factuurnummer of klantnummer zodat ook op deze kenmerken kan worden gezocht. Aan de documenten kan een status worden gekoppeld zodat elke gebruiker kan zien of bijvoorbeeld een factuur goedgekeurd of verwerkt is.
Microdocs kan worden gekoppeld met het relatiebestand van uw Microfas administratie zodat u alle documenten van deze relaties snel vinden kunt. Deze bestanden zijn ook in Microfas op te vragen.

Nieuw in Microdocs

In Microdocs is het nu mogelijk om de inkoop-facturen digitaal te verwerken. Dit houdt in:
In het dagboekprogramma kan tijdens het inboeken de inkoop-factuur op het scherm getoond worden. Er kunnen gegevens vanuit Microdocs worden overgenomen in een boekstuk. Voorbeelden daarvan zijn de leverancier en het factuurnummer. Er wordt na het verwerken van de boekstukken in Microdocs een relatie vastgelegd tussen de inkoop-facturen en het boekstuk. In het onderdeel betalingsverkeer bij Betaal-batch bank is het mogelijk om snel inzicht te krijgen door de desbetreffende factuur op het scherm te tonen. In het onderdeel financieel overzicht leveranciers is het mogelijk om de inkoop-factuur op te vragen en deze op het scherm te tonen.

Heeft u interesse in Microdocs of wilt u meer informatie neem dan contact op met Gerard Hoppen.

 

Het inlezen van analysegegevens van BLGG/Eurofins.

In RBS moet het één en ander aangepast worden wat betreft het inlezen van analyses van BLGG/Eurofins. Op dit moment krijgt u GAR-bestanden, al dan niet met een pdf, aangeleverd door Eurofins. Zij willen hier volgend jaar mee gaan stoppen. Wij gaan hiervoor een service bouwen om deze datavoorziening voort te zetten. Eurofins gaat ons de analyse gegevens leveren, wij berekenen alle missende nutriënten en ontsluiten het via een module in RBS en support.koerhuis.nl. Deze service zorgt ervoor dat er minder problemen zullen zijn met het invoeren en berekenen van analysegevens. U krijgt van ons een email als er nieuwe analysegegevens bekend zijn. Daarna kunt u de gegevens binnenhalen in RBS.
De module in RBS kost voor producerende bedrijven € 750,- en voor wederverkopers € 500,- Het onderhoud is voor alle gebruikers € 300,- per jaar.

Heeft u interesse in het inlezen van deze analyses of wilt u meer informatie neem dan contact op met Erik van Engelen.

Plaats een reactie

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly.Update my browser now

×