Voederwaardeberekening

De grondstoffenmarkt fluctueerd in kwaliteit. De grondstoffen matrix up to date houden met de praktijk is uiters belangrijk. Micromix zorgt voor een snelle berekening van al uw grondstoffen en laat u helder zien welke verschillen er kunnen optreden. Samen met onze relaties zijn we aan het kijken hoe we de effecten van zo’n berekening op het eindvoer kunnen laten zien. Dat geeft de nutritionist houvast in het onderhouden van de matrix.

NIR uitslagen berekenen

Met het onderdeel laboratorium(Laboratorium Informatie Management Systeem (LIMS) is het mogelijk om uw eigen NIR uitslagen uit te lezen, deze te middelen en toe te passen op uw grondstoffen matrix. Daarnaast is het mogelijk om zelf uitslagen in te voeren en deze van derden in te lezen. In deze module zit alle functies voor het nemen van een goed monsterbeheer. Het invoeren van de aanvraag, de monstername in de fabriek. Het verzenden naar het lab en het inlezen en controleren van deze uitslagen.

Eigen formules

In micromix is het mogelijk om zelf formules te ontwerpen en deze toe te passen op de grondstoffen matrix.
Deze formule editor kan ook formule bestanden inlezen. Heeft u nog een CVB of een SFR formule bestand, dan kan deze gebruikt worden in Micromix.

Schothorst Feed Research

Advanced feed package (AFP)

Een goed en betrouwbaar voederwaarderingssysteem is de basis voor optimale voerproductie. De winstgevendheid, productieresultaten en diergezondheid zijn sterk afhankelijk van de nauwkeurigheid van het voederwaarderingssysteem. De voerindustrie zoekt een balans tussen nutriëntaanbod vanuit de grondstoffen en nutriëntbehoefte van hoog productieve dieren. De balans wordt continu beïnvloed door ontwikkelingen in de voerproductie en veehouderij, zoals voertechnologie, diergenetica, diergezondheid, grondstofkwaliteit en regelgeving.

Het Advanced Feed Package van Schothorst Feed Research levert alle informatie die nodig is voor voeroptimalisatie zoals voedernormen, grondstoffenlijst, consultancy, onderzoek en toegang tot nutritionele informatie op de website. Er wordt voortdurend onderzoek uitgevoerd om het Advanced Feed Package te onderhouden. Er worden proeven uitgevoerd en beschikbare literatuur wordt gebruikt. Hierdoor zijn de voederwaarderingssystemen en voedernormen altijd up to date voor de verschillende diercategorieën. [Bron www.schothorst.nl]

AFP module Micromix

Micromix koppelt heel eenvoudig met de AFP module van de Schothorst middels de MySFR webservice.
Het enige wat u hoeft te doen is uw grondstoffen en nutrienten koppelen met die van de Schothorst. De koppeling vind plaats in Micromix en niet in de MySFR omgeving. Zo hoeft u het beheer maar op 1 plek uit te voeren.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit